lauantai 19. elokuuta 2017

Kotikaupunkini eilisten puukotusten tekijäksi on varmistunut turvapaikanhakija. Hän oli lähteiden mukaan vaikuttanut masentuneelta. On arvioitu että kyse voisi olla terrorismista, en kuitenkaan ole varma. Pohjois- Afrikasta ja Lähi- Idästä tulleiden tekemät rikokset luetaan herkästi terrorismiksi, turhan herkästi.

Miten paljon Suomessa onkaan toivonsa menettäneitä ja turhautuneita turvapaikanhakijoita, joiden kanssa ei ehditä keskustella ajoissa, ei heillä ehkä edes ole välineitä tunteidensa käsittelyyn. Kun hoitoa tarvitsevat eivät sitä ajoissa saa, riippumatta siitä onko kyse turvapaikanhakijasta tai kantasuomalaisesta, tulee pahimmillaan  hirveää jälkeä.

Nyt Turussa marssivat Suomi Ensin- porukat, jotka saavat tällaisesta lisää vettä myllyynsä. Eikä järjetön väkivalta turvapaikanhakijoiden asemaa Suomessa auta. Ääriliikkeet vahvistuvat tästä entisestään. Todella monimutkaiseen ja vaikeaan tilanteeseen ei ole helppoja ratkaisuja. Ongelmien ennaltaehkäisyn merkitys ja varhaisen puuttumisen rooli korostuvat, juuri ne osa- alueet joista on Suomessakin tingitty.

Ei kommentteja: