keskiviikko 9. elokuuta 2017

Viime aikoihin on mahtunut paljon kivaa ja kiinnostavaa menoa ja tekemistä. Tulin äsken Littoistenjärvestä, jossa olen käynyt uimassa usein tänä kesänä. Tänään vesi oli aivan erityisen kirkasta, en ole koskaan uinut niin kirkkaassa järvessä, se on varma. Uutiset puhdistuksen jälkeisistä kalakuolemista näyttivät onneksi menneen talven lumilta; näin ahvenparven. Siis niin selkeästi...

Viime viikolla olimme raksalautakunnan kanssa Mikkelin asuntomessuilla. Se oli eka kerta kun lautakunnan jäsenet olivat missään reissussa yhdessä, oli tosi mukavaa. Halusin etukäteen nähdä erityisesti messujen Suomi 100-kohteen, omalla hiekkarannalla varustetut kaupungin vuokra-asunnot  paraatipaikalla. En ollut uskoa silmiäni, järveen on parin metrin matka. Onko totta että Mikkeli arvostaa pienempituloisia niin paljon, vai onko kyse messuihin liittyvästä erikoishankkeesta. Joka tapauksessa tällaista soisin näkeväni myös Turussa. Toki suurin osa messuasunnoista oli ns. miljoonatontteja. Oli kertakaikkisen hienoa nähdä Saimaa ja sen ranta vuosikausien jälkeen.

http://asuntomessut.fi/messukodit/ankkuriranta/

Kävimme Mikkeliolomme aluksi sikäläisessä rakennusvalvonnassa, ja kysyin messualueen joukkoliikenneyhteyksistä. Harmikseni en saanut tyhjentävää ja selkeää vastausta, messualueen nähtyäni on hyvinkin mahdollista että messualueen mainostettu luonnonläheinen rakentaminen tiivistyy nimenomaan sijaintiin, tai aluetta rajaaviin liito- oravan peimäpuuhun ja viitasammakoiden esiintyvyyteen. Nyt olisi ollut aito mahdollisuus rakentaa vahvasti kierrätysmateriaaleista, uusiutuvaa energiaa käyttäen. Oli hyvä saada kuitenkin nähdä aurinkopaneeleiden hyötykäyttöä ja aurinkosähkön useita esittelijöitä messuilla. Osallistuin itsekin aurinkosähkön arvontaan. Toivottavasti uusiutuva energia ja sen mahdollisuudet rakentamisessa, tavoitti paljon messukävijöitä.

Eilen olin Attacin edustajana Turun Mahdollisuuksien torin sunnittelupalaverissa, oli kiinnostavaa olla mukana jo suunnitteluvaiheessa sen lisäksi että päivystää kojulla. Hieno tapahtuma taas tulossa :) Attac on mukana myös Jyväskylän Mahdollisuuksien torilla, jee:) Olen todella pahoillani etten pääse Hesan "Kaadetaan CETA- yhdessä" miekkariin la 26.8., kun hoidan samaan aikaan Attacin päivystystä Turku Pridessä. No, kun järjestö on esillä Turussa myös miekkarin aikaan, se tukee sitä että jatkossakin saadaan väkeä toimintaamme ja miekkareihin.

Ei kommentteja: